Commerciële huur of coworking – wat is het beste alternatief?

Wanneer we besluiten om een eigen bedrijf op te richten, moet elke beslissing rustig worden doordacht. De keuze van de werkplek is een van die moeilijke momenten waarop een verkeerde beslissing tot veel toekomstige problemen kan leiden.

kantoorruimte gangDe huidige markt maakt een grotere wendbaarheid en nieuwe werkvormen mogelijk, die in het verleden onvoorstelbaar waren. Een van de hoogtepunten is de mogelijkheid om geen behoefte meer te hebben aan het huren en structureren van een bedrijfs hoofdkwartier.

Maar hoe bepaal je voor elk profiel welk alternatief het meest geschikt is? Om deze puzzel te helpen oplossen, hebben we dit artikel met de belangrijkste kenmerken van elk model voorbereid. Kijk eens aan!

Commerciële zaalverhuur

De commerciële verhuur van een goed gestructureerd kantoor ten dienste van de klanten brengt als voordeel de mogelijkheid tot aanpassing en verandering naar wens, met een grotere vrijheid om de werkruimte te ontwikkelen.

moderne kantoorruimteEr zijn echter problemen, die vooral verband houden met de daarmee samenhangende kosten.

Het probleem is dat de beheerder in deze rekening meestal alleen waarden opneemt die verband houden met de huur van het kantoor en de flat, zonder zich te realiseren dat deze waarde nog een aantal andere punten omvat. Dus, wat kost het om een kantoor te onderhouden?

Om deze uitgaven beter te begrijpen, moet naast de huur- en condominium kosten ook een verplichte kantoor verzekering, verbruiksmateriaal (schoonmaakbenodigdheden, koffie), licht, onderhoud, telefoon, internet en ondersteunend personeel (IT, schoonmaak en service) in overweging worden genomen.

Andere punten waarmee rekening moet worden gehouden bij de voorbereiding hiervan zijn de waarden die inherent zijn aan het gehuurde, zoals mogelijke investeringen in de renovatie van het terrein en de waarden van de uitrusting, zoals het meubilair.

Coworking space

De optie voor een coworking brengt minder kosten met zich mee dan het huren van een kantoor. Maar er is de moeilijkheid om een voorgedefinieerde werkplek te hebben, naast het feit dat sommige ruimtes niet de ideale structuur hebben.

mannen in coworking spaceAan de andere kant zijn de voordelen zeer groot, omdat je een professionele ruimte hebt om te werken en dus meer focus. Daarnaast kunt je kiezen voor een ruimte met een strategische locatie voor het bedrijfsleven en die ook in staat zal zijn om klanten te ontvangen voor vergaderingen (kies voor ruimtes die deze optie gratis aanbieden).

Een ander gunstig punt is dat, door te zoeken, kunt je een coworking space die alle ondersteuning van een kantoor opgenomen in een enkele waarde, met vergaderzalen, receptioniste die de service aan te passen. Naast het hebben van gespecialiseerde ondersteuning in geval van technische problemen.

Er is ook het voordeel van de structuur die de groei van het bedrijf mogelijk maakt, want als je de behoefte hebt om de ruimtes van het bedrijf te vergroten is het gewoon om nieuwe ruimtes te huren.

Tot slot zijn deze locaties ideaal om te netwerken, aangezien je de ruimte deelt met andere professionals die nieuwe zakelijke mogelijkheden kunnen openen.

Tot slot is er geen universele oplossing die aan alle eisen voldoet, alles zal afhangen van wat de professional echt nodig heeft en vooral van het vermogen om zijn productiviteit aan te passen aan deze modellen. Daarom is een goede planning noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.