Analyse: Hoe staat de cryptomarkt in België ervoor?

Ben je benieuwd hoe de cryptomarkt er in België voor staat? Je bent niet de enige. Veel inwoners van België stellen zichzelf namelijk deze vraag. Daarom analyseren wij in dit artikel hoe de cryptocurrency en blockchain markt in België er anno 2022 uitziet. Daarnaast blikken we vooruit op de toekomst.

De cryptomarkt in België: Conservatief?

Cryptocurrency in België blijkt nog steeds voor velen een taboe te zijn. Heeft men geïnvesteerd in crypto’s? Dan wordt daar liever niet over gepraat. Eén van de voornaamste redenen daarvoor is omdat cryptocurrency en blockchain nog niet door het grootste gedeelte van de Belgische samenleving omarmd wordt.

cryptomarkt belgieWe kunnen dus stellen dat de algehele cryptomarkt in België op dit gebied vrij conservatief is. Zo ook anno 2022. Echter, er is de afgelopen jaren een switch merkbaar naar een positieve kijk op crypto’s. Deze transitie wordt versneld door publieke figuren zoals Christophe De Beukelaer. Als Belgisch parlementslid (partij Les Engagés) streeft hij ernaar om blockchain en crypto gangbaarder te maken in België.

Als statement heeft hij zelfs zijn volledige salaris in 2022 laten uitbetalen in Bitcoin. Dergelijke statements zorgen voor steeds meer interesse in crypto onder de Belgische bevolking, zo blijkt uit diverse interviews. Nu je weet hoe het cryptolandschap er in België uitziet, gaan we vervolgens nader in op de toekomst van de cryptomarkt.

De toekomst van de Belgische cryptomarkt toegelicht

Met alle recente ontwikkelingen is het lastig om een precieze inschatting te maken van de toekomst van de cryptomarkt. De toekomst van de Belgische cryptomarkt hangt namelijk grotendeels samen met de ontwikkelingen die zich op internationaal gebied afspelen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de regulatie van crypto aangescherpt worden. De oorzaak daarvoor is bijvoorbeeld het omvallen van de cryptobeurs FTX. Regulatie van de cryptomarkt in België en Europa hoeft niet per definitie een slecht iets te zijn. Het zou er juist voor zorgen dat investeerders in crypto beter beschermd worden.

Ook wordt de toekomst van de cryptomarkt in België vormgegeven door bedrijven die zich op blockchain richten. Zo houdt het Belgische bedrijf NGRAVE zich bezig met het ontwikkelen en het vermarkten van crypto hardware wallets. Ook zijn er andere partijen die de inwoners van België voorzien van eerlijke en betrouwbare informatie om hen voor te lichten. Daarbij kun je denken aan nieuwssites zoals Crypto.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.