Waarom hebben zoveel nieuwe mensen de beurs ontdekt tijdens de coronacrisis?

De coronacrisis heeft voor veel veranderingen gezorgd in het leven van vrijwel alle mensen op onze wereld. Vrijwel iedereen in dit land heeft ermee te maken, dus het is één van de weinige crisissen die een directe impact heeft op vrijwel de gehele aardbodem. Maar niet alleen als het gaat om de maatregelen, maar ook om de financiën. Hier had niemand kunnen voor plannen!

De coronacrisis zorgt namelijk voor zeer grote schommelingen op de beurs. Dit betekent dat de beurs ineens erg dynamisch wordt en interessanter krant aandelendan in normale tijden. Dit zorgt er ook voor dat heel veel mensen tijdens de coronacrisis ineens de aandelenmarkt hebben ontdekt. Maar hoe komt dit precies?

In principe is dit best logisch, want in vrijwel elke crisis is het zo dat dit mensen naar de aandelenmarkt trekt. Voor veel mensen is het aantrekkelijk, omdat ze denken dat ze nu goedkoop aandelen kunnen inkopen. Daarom trekt het zoveel nieuwe mensen. Zodra de crisis dan weer is afgelopen, verwachten ze natuurlijk flinke winst te maken. Natuurlijk is dat een mogelijkheid, maar daarbij zijn er natuurlijk wel risico’s die een bepaalde rol spelen. Hieronder geef ik enkele tips als het gaat om de aandelenmarkt in het coronatijdperk. Want we kunnen wel stellen dat we in een zeer bijzonder tijdperk leven.

Niet uittappen in een crisis

Het kan natuurlijk ook zijn dat je al aandelen had. Die zijn nu misschien flink omlaag gegaan, waardoor je in paniek raakt. Misschien heb je de neiging om snel te verkopen, omdat je bang bent dat het nog meer omlaag gaat. Toch is het in de meeste gevallen niet aan te raden om dit te doen. Meestal wordt het wel weer beter, maar je moet dan natuurlijk wel geduld hebben. Tenzij je het geld natuurlijk snel nodig hebt. In dat geval is het juist wel aan te raden om snel te verkopen. Maar als je geld nodig bent, is het überhaupt niet verstandig om het te investeren in de aandelenmarkt.

COVID-19

Niet zomaar instappen

Ook is het niet verstandig om zomaar ergens in te stappen, omdat je denkt dat je de aandelen voor weinig kunt kopen. Het kan natuurlijk zijn dat het weer aanwakkert, maar het kan ook net zo goed zijn dat een bepaald bedrijf failliet gaat. In dat geval heb je helemaal niets meer. Natuurlijk kun je wel instappen, maar doe dit op een slimme manier. Zodat je niet teveel risico loopt. Heb je echter geen ervaring, dan kun je ook mensen vragen om je te helpen bij het instappen. Daar heb je verschillende bedrijven voor, maar misschien ook wel een goede vriend of kennis. Ook op het internet zijn er heel wat websites die je gidsen in deze boeiende wereld. Websites als GuruWatch, BeleggenForDummies, Beursduivel en Aandelportfolio.be zijn goede, betrouwbare bronnen.

trading aandelenGeduld

Geduld is een schone zaak; een welbekend begrip waar je ongetwijfeld wel eens van hebt gehoord. Dit geldt zeker als het de aandelenmarkt betreft. Je moet altijd geduld hebben, want het is niet een snelle manier van geld verdienen. Je verdient er wel geld aan, maar dit is echt iets voor op de lange termijn. Je moet dan ook naar het jaarlijkse rendement kijken en niet per dag. Dat is één van de beste manieren om winst te maken.

Strategie aanhouden

Als je een bepaalde strategie hebt vastgelegd, dan kan deze natuurlijk op basis van veranderingen enigszins worden veranderd. Maar dan is het alsnog zaak om de strategie zo goed als dat kan aan te houden. Dat is de beste methode om ook echt wat geld te verdienen aan de beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.