Hoe je woning goed beveiligen: drie handige tips

Hoe zorg je voor een goed beveiligde woning? Je wilt natuurlijk liever geen last hebt van eventuele inbraken. In dit artikel bespreken we drie handige tips voor het optimaal beveiligen van je huis.

1. Zorg voor veilige deuren

een veilige deurMeer dan de helft van de inbraken vindt plaats via de voor- of achterdeur. De inbreker forceert de deur, door hem in te trappen of te flipperen (met een bankpasje), en heeft zo vrije toegang tot je woning. Beveiligde deuren zijn dus een belangrijk onderdeel van een goed beveiligd huis. Inspecteur daarom alle deuren van je woning goed en kijk kritisch of ze eventuele inbrekers tegen kunnen houden. Begin bij je voordeur, maar vergeet ook zeker de achterdeur niet.

De makkelijkste manier om je deuren van extra beveiliging te voorzien, is het installeren van een extra slot. Denk bijvoorbeeld aan een meerpuntsslot, die extra stevigheid biedt en lastig open te forceren is. Ook kun je alle deuren voorzien van een zogeheten anti-inbraakstrip. Dit is een strip die ervoor zorgt dat de sluitnaad van je deur niet meer te zien is. Hierdoor is het onmogelijk om op deze plek de deur te forceren. Ook kan er niet meer worden ingebroken door gebruik te maken van een bankpasje.

2. Schrik inbrekers af met duidelijk zichtbare camera’s en extra verlichting

zichtbare camera'sAls je bang bent voor een inbraak, kun je overwegen om te investeren in extra verlichting die door middel van een sensor aanspringt bij beweging. Niet alleen kun jij zo beter zien wat er voor je huis gebeurt, het kan ook afschrikwekkend werken voor eventuele inbrekers. Inbrekers willen natuurlijk niet gezien worden en alles wat bijdraagt aan hun zichtbaarheid maakt hun inbraak extra riskant.

Om deze reden kan het ook verstandig zijn om camera’s voor je huis op te hangen. Als je vaker last hebt gehad van inbraken kunnen camera’s handig zijn om beelden van een eventuele nieuwe inbraak te verzamelen. Maar ook als je nog niet eerder last hebt gehad van een inbreker, zijn camera’s effectief. Net als de buitenverlichting kunnen deze namelijk afschrikwekkend werken: een inbreker wil liever niet op video terechtkomen. Zorg er dus voor dat je deze camera op een duidelijk zichtbare plek hangt.

3. Schaf een alarmsysteem aan

draadloos alarmBen je echt erg bezorgd over een inbraak? Bijvoorbeeld omdat je in een buurt woont waar de laatste periode veel inbraken zijn geweest of omdat je kostbare spullen in je woning hebt? In dat geval kan het verstandig zijn om een alarmsysteem aan te schaffen. Zo weet je zeker dat niemand onopgemerkt je huis binnen kan dringen. Een alarmsysteem maakt gebruik van een bewegingssensor. Zodra het systeem bewegingen detecteert, bijvoorbeeld bij je ramen, laat het systeem een alarm afgaan. Zo wordt iedereen in de nabije omgeving zich onmiddellijk bewust van de inbreker. Tegenwoordig zijn er heel betaalbare, draadloze systemen die makkelijk te installeren zijn – hier kan je een mooi overzicht vinden.

Ook voor het alarmsysteem geldt weer dat dit een afschrikkende werking kan hebben. Zorg er dus voor dat je het systeem zichtbaar installeert of plak een sticker op je ramen en deuren waarop vermeldt staat dat het huis beschermd wordt met een alarmsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.